Klä dig rätt för festivalen

Last modified date

Festivalklädseln är relativt enkel men ändå snygg. Eftersom festivaler i störst del sker på sommaren är det ofta lätta outfits som folk bär, både killar och tjejer. Men hur ska man då klä sig och var hittar man de bästa outfits som finns?

Trots att du ska gå på festival och kanske bo i tält så kan det vara kul att klä upp dig med lite snygga märken. Har du barn med dig på festivalen finns det även tuffa barnmärken som är populära. Polo Ralph Lauren för barn är perfekt för både festliga events, men också för vardagsäventyr när man vill se lite casual ut. Prova Polo Ralph Lauren för barn och klä dig själv i Polo Ralph Lauren så är ni synkade genom hela festivalen.

Första festivalen

Hur gammal var du själv när du gick på festival för första gången? Åldern kan variera men helt klart brukar den första upplevelsen vara runt 14-års ålder. För ungdomar finns också kläder från Polo Ralph Lauren för barn upp till senare tonåren.

En sak att tänka på när du går på din första festival är att inte låta dig luras av det varma vädret. Tänk på att kvällen kan bli kylig eller det kan helt plötsligt börja regna. Det är därför viktigt att ta med dig varma kläder att byta med och att alltid ha en regnjacka och en varm tröja. Shorts är skönt under den varma sommardagen, men ofta brukar temperaturen sjunka rejält framåt kvällen och myggorna kommer. Ta med dig ett par långbyxor och gärna ett par tåliga jeans. Använd tåliga och slitstarka kläder och kläder som är bekväma att bära. Räkna med att det spills öl och mat och att du får stå i lera en del om det börjar regna. Kolla alltid vädret innan du börjar packa.

Vilka skor ska man ha?

Till en snygg festivaloutfit kan det verka lockande att bära ett par högklackade skor eller sandaler men gör inte det! Att stå upp i timmar och lyssna på musik i högklackat är ingen vidare idé. Ta gärna ett par snygga sneakers och ta med dig ett par platta sandaler om det blir riktigt varmt. Det är bra att ha flera skor att byta med om de skulle bli leriga eller våta. Det är heller inget vidare att stå med öppna sandaler och folk spiller öl på dem. Klibbiga sandaler är äckligt och gör att du får svårt att gå sedan. Bor du långt bort från festivalområdet eller längre bort i tält är det viktigt att ha bra skor att gå med.

Sist men inte minst, glöm inte solbrillorna. Varma dagar är det jobbigt att stå och titta upp mot scenen och dessutom är ju faktiskt solbrillor ett trendigt måste med varje festivaloutfit!

kalle