Viktiga saker att ta med på festivaler

Last modified date

När det kommer till att åka på en festival finns det flera saker att tänka på. En del tycker nämligen att det kan vara svårt att åka på festival för att de inte vet vad de ska packa med sig. Detta är till viss del förståeligt då en del festivaler inte ger besökarna tillgång till elektricitet, husrum eller tvättmaskiner exempelvis. Därför är det otroligt viktigt att läsa på vad festivalarrangören erbjuder som en del av biljetter. Oavsett vilken typ av festival det handlar om kommer denna artikel kolla närmre på vad det kan vara bra att packa med.

Elektriska och tekniska prylar

När det kommer till en packlista är det första som behöver tänkas på om festivalen kommer erbjuda elektricitet som en del av biljetten. Om det kommer finnas elektricitet kan det räcka med att packa en laddare till mobiltelefonen eller datorn. Men om arrangören inte erbjuder elektricitet kan det vara värt att köpa och packa med andra teknikprylar som exempelvis en portabel mobilladdare. En laddare till mobilen är nämligen mycket viktigt då festivaler till viss del kan vara farliga. Därför är mobilen viktig att ha med sig med tillräcklig laddning. Annars finns det risk att man inte kan meddela polis eller nära och kära om något skulle hända under vistelsen.

Stanna över natten?

En annan viktig sak som besökare måste tänka på är att fundera på om man ska sova över på festivalområdet. En del festivaler sätter nämligen upp olika tält på området, medan andra vill att besökarna själva ska ta med och sätta upp tält. Detta är viktigt att läsa på om och förstå innan man bokar några biljetter. Som ungdom kan nämligen nära och kära ha viktiga åsikter kring om det är okej att åka och sova över på en festival eller inte. Detta är synnerligen viktigt för minderåriga och är anledningen till att en del festivaler inte tillåter att man sover över natten eller ens går på festivalen som minderårig.

Kläder för flera dagar?

En annan viktig sak att ha i åtanke är under hur många dagar festivalen kommer vara. I de flesta fallen kan festivaler vara relativt smutsiga, så man inte behöver speciellt mycket kläder. Men många tycker i själva verket att det kan vara skönt att ha några ombyten tillgängliga. Det är nämligen vanligt att många besökare blir blöta på grund av att det sprutas ut vatten och bubblar under spelningarnas gång.

kalle