Andra festivaler i Sverige

Last modified date

Förutom att vi gillar att gå på musikfestivaler så tycker vi också om att gå på andra typer av festivaler. Här är några exempel:

Matfestivaler

I nästan varje stad i Sverige så hålls det årligen någon typ av matfestival. Nordens största matfestival håller till i Stockholm i Kungsträdgården och heter smaka good food festival. De flesta matfestivaler har en tradition att de firas i samband med skörden.

Filmfestivaler

Filmfestivaler är också något det finns ganska gott om i Sverige och firas främst i de större städerna. I Stockholm finns Sveriges största filmfestival och kallas för Stockholms filmfestival där det visas filmer, delas ut priser och olika diskussioner och panelsamtal sker. Ett annat exempel på en filmfestival i Sverige är Göteborgs filmfestival. Filmfestivaler är en viktig del för den svenska filmbranschen och det är där nyheter och kommande premiärer släpps.

Pride

En viktig festival som vi har i Sverige är pridefestivalen. Festivalen har funnits sedan år 1998 och riktar sig främst till personer som tillhör HBTQ+. Festivalen grundar sig i USA och de upplopp som skedde år 1969 då flera HBTQ+ personer blev skadade och pridefiras för att minnas dem och och de som fortfarande kämpar med att bli accepterade.

ivadmin