Hållbarhetsfestival i sommar

Last modified date

För dig som vill engagera dig mer i miljö och klimat finns det många spännande event att delta på. Numer är det inte bara konferensliknande arrangemang utan även event fyllda av musik och underhållning. Vad sägs om att gå på hållbarhetsfestival där du både har kul och berikar dig med nyttiga miljökunskaper?

I Sverige finns det flera festivaler och event med fokus på en mer hållbar värld och grön moder jord. Häng med för att veta mer om den här typen av hållbarhetsarrangemang!

Musik och underhållning via solpaneler

Det finns ett stort intresse för hållbarhet bland unga vuxna och även tonåringar. Därför är det inte konstigt att kulturella scener fångar upp det här på ett intressant sätt. Du kan idag besöka inspirerande hållbarhetsfestivaler där solpaneler används som strömkälla, bara lokalproducerad mat serveras och allt i miljövänligt material. På den här typen av festivaler är det i regel också artister som på olika sätt är aktiva inom miljö- och klimatfrågor. Seriösa och drivna aktivister som via musiken förmedlar vikten av att minska utsläpp, använda solpaneler och bidra till en mer hållbar värld och framtid.

Tips till sommarens festivaler

Sett till det svenska vädret är det framförallt sommartid du njuter av festivaler utomhus och då mår även solpanelerna som bäst. Därför är tipset att redan nu planera in sommarens festivalstopp utifrån din miljökarta. Det vill säga, olika festivaler och event som sätter miljö och klimat i fokus. På nätet hittar du praktiska festivalsajter som tipsar om olika arrangemang i Norden och runt om i Sverige. Där kan du läsa mer i detalj om syftet med festivalerna och även se vilka artister som är bokade.

Är du driven och sugen på att göra något konkret för miljön? Då kanske det är dags att du själv arrangerar en hållbarhetsfestival på din hemort. Ta en dialog med kommunen för att se om de exempelvis kan hjälpa till med solpaneler och annat!

kalle