Festivaler i pandemitid

Last modified date

Under den pandemi som härjat i världen sedan vintern 2020 har ett flertal länder varit tvungna att stänga ned eller införa restriktioner. I och med det har människor varit tvungna att arbeta hemifrån och hålla sig ifrån att träffa nära och kära. Utöver det har också större event varit tvungna att ta ett steg tillbaka de senaste ett och ett halvt åren – festivaler har varit en av dessa.

Virtuella festivaler

När festivalerna började ställas in sommaren 2020 så var det många som blev besvikna. Men ganska snabbt kom idén om virtuella festivaler; alltså festivaler som man kan följa hemifrån via sin dator eller mobil. I vissa fall skapar arrangörerna en virtuell och och animerad festivalplats – så upplevelsen känns extra realistisk. Du kan även bjuda in vänner så att ni tillsammans kan uppleva festivalen på olika håll.

Även om det är tråkigt att behöva spendera sommarens festivaltider hemma så finns det dock en ekonomisk fördel – biljetterna är billigare och du slipper betala för boende och resa!

Festival i hemmet

Om du inte har råd att köpa en biljett till en virtuell festival – eller inte har en bra nog dator eller ljudanläggning – kan du försöka festa till det hemma istället. Här kommer några tips på hur du fixar festivalstämning hemma både under och efter pandemitider:

  • Lägg grundarbetet genom att till exempel tapetsera om. Nu under pandemitider kanske du dessutom bara kommer festa till det med dem du bor med – då kan det vara bra att införskaffa några Familjetapeter i roliga kulörer och mönster. Det funkar både för barn och festivalstämning.
  • Fixa dansgolv. På en festival brukar de flesta vilja dansa och därför är det bra om du kan fixa yta till det. Du kan då till exempel putta undan soffbordet eller annat möblemang för att skapa ett temporärt dansgolv.
  • Anordna bra ljud. Bra ljud är viktigt för en festivalkänsla. Idag finns det många billiga högtalare du enkelt kan koppla upp din mobil till.
  • Kombinera virtuella festivaler med din hemmafestival. Koppla upp den virtuella festivalen till din tv och ordna lite partyljus så får du känslan av att vara på plats.
  • Klä upp dig! En stor del av att gå på festival är att få klä upp sig snyggt. Om du gör samma sak hemma kommer du känna att saknaden efter den riktiga varan försvinner något.

kalle