Tips för festival

Last modified date

Oavsett om du är en van festivalbesökare eller ska iväg på din första festival så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på och i den här delen får du några bra tips på hur du bäst överlever en festival.

Håll ihop!

På en festival kryllar det av människor och att tappa bort sitt sällskap är inte det roligaste. Eftersom många befinner sig på samma plats och många använder sina telefoner samtidigt finns risken att du inte kan ringa ditt sällskap och om du får tag på dem så kan det vara svårt att höra. Därför är det viktigt att ni redan innan bestämmer en samlingspunkt. Om ni är i ett större sällskap så är det bra om ni alltid ser till att vara minst två.

Alkohol

En stor del av festivaler är att konsumera alkohol. Många festivaler tillåter inte att du tar med dig alkohol in på området eftersom det är lättare att det blir bråk och konflikter om alkohol är inblandat. Om du ska dricka så se till att det blir en bra kväll för alla och glöm inte att dricka mycket vatten eftersom alkohol kan vara uttorkande.

Hygien

Med många människor i rörelse och osäkert väder kan det här med att hålla en god hygien vara en utmaning. Det bästa du kan göra är att ha med dig en handsprit eller våtservetter som du kan torka av dig med om du blir kladdig eller efter ett toabesök. Andra saker som kan underlätta är att alltid ha med en hårsnodd ifall du eller någon annan behöver sätta upp håret. Och blir stanken alltför outhärdlig så kan du ta med en liten parfymflaska som du kan använda vid behov.

ivadmin