Utländska musikfestivaler

Last modified date

Sverige är inte ensamma med att ha festivaler. I den här delen går vi igenom några av världens största musikfestivaler.

Coachella

Coachella är en musikfestival som grundades år 1999 och hålls årligen i Kalifornien mitt i öknen. Konceptet med Coachellaär att fler genres ska få plats att spelas på festivalen inte bara populärmusik. Festivalen har blivit så populär att den är utsåld långt innan den dragit igång och besöks av hundratusentals besökare varje år.

Tomorrowland

Tomorrowland är en musikfestival som funnits sedan år 2005. Festivalen hålls årligen i Belgien i staden Boom. Det som gör att många vallfärdar från hela världen till festivalen är att den är inriktad på housemusik och där har bland annat Avicii och David Guetta spelat.

Mawazine

En annan av världens största musikfestivaler hittar vi i det afrikanska landet Marocko och i staden Rabat. Den största besökssiffran hittills är 2,75 miljoner besökare. Förutom att festivalen firar marockansk kultur så har bland annat artister som Justin Timberlake och Whitney Houston spelat på festivalen.

Donauinselfest

Men den största festivalen av dom alla hålls i Österrike och Wien där besökssiffran som högst har varit 3,1 miljoner besökare. Wien har länge haft en stark musiktradition, inte minst för att det var i den staden som Mozart föddes och verkade. Festivalen innehåller 21 olika scener där upp till 2000 framträdanden kan ske. Med andra ord så har festivalen många olika artister att välja bland och den är dessutom helt gratis vilket kan vara en stor anledning till varför den är så välbesökt.

ivadmin