Den egna plånboken och festivaltider
När det är festivaltider är det ofta bråda tider, och även dyra tider. Det är inte ovanligt att de festivaler som man vill besöka kommer på ett pärlband under loppet av en eller ett par månader under sommaren. Då är det viktigt att ha både tid och pengar. Att skjuta upp festivalbesöken till kommande år är inte något alternativ, det har coronaviruset lärt oss. Saker och ting kan snabbt förändras, och man kan inte utgå från att festivalerna kommer att gå av stapeln som planerat även under kommande år.
En förutsättning för att kunna besöka favoritfestivalerna är att du har både semesterdagar, en förstående arbetsgivare och pengar. Det beror självfallet på vilken typ av arbete som du har, men är du ute i någorlunda god tid brukar de flesta arbetsgivare vara tillmötesgående och bevilja semesterdagar för att du ska kunna njuta av festivalerna. Det som ofta sätter käppar i hjulet är de personliga finanserna. Att åka på festivaler, med bland annat kostnader för festivalpass, resekostnader, matkostnader med mera är något som snabbt dränerar den egna plånboken.
Låna pengar till festivalbesöken
Räcker inte plånboken till, är en enkel och snabb lösning att låna pengar via https://lanakuten.com där du enkelt kan ansöka om lån för att finansiera din festivalsommar. Det är dessutom en möjlighet som du kan använda dig av när du i sista sekunden upptäcker att pengarna tryter. På Lånakuten kan du snabbt och enkelt både jämföra och ansöka om lån hos flera olika långivare. Vissa av dessa långivare betalar dessutom ut lånet till ditt bankkonto redan samma dag.
Spara pengar till festivalbesöken
En enkel lösning, men som så få använder sig av, är att regelbundet spara till sommarens festivalbesök. Sparar man regelbundet behöver man inte spara särskilt stora belopp vid varje tillfälle. Lyckas du med att under ett års tid lägga under 500-1000 kronor varje månad, kommer en stor del av dina festivalkostnader att vara finansierade genom ditt sparande. Du kan rent fysiskt lägga pengarna i en spargris varje månad, men enklast är om du registrerar en automatisk överföring från ditt lönekonto till ditt sparkonto varje månad. Lägg dessutom in överföringen någon dag efter att du fått din lön, så kan du vara säker på att det finns tillräckligt med pengar på kontot för överföringen.
Håll nere resekostnaderna genom att vara ute i god tid
Kostnaden för festivalpasset är i regel inte något som du kan påverka. Ibland kan det vara billigare om du köper festivalpasset i god tid innan festivalen börjar och ett sådant erbjudande ska du självfallet använda dig av. Även resekostnaderna kan du sänka genom att vara ute i god tid. Det gäller framförallt om du åker tåg eller flyg till festivalen. En tåg- eller flygbiljett som du köper sex månader innan evenemanget kostar en bråkdel av samma biljett som du köper fem månader senare.